top of page

Ontdek of Loopbaanbegeleiding iets voor jou is: Het streven naar een positief gemiddelde in je werk


spiegel kijken
man in de spiegel


Ik krijg vaak de vraag van mensen om mij heen: is loopbaanbegeleiding iets voor mij? Ik ken niemand die elke dag op zijn werk gelukkig is. Werk moet af en toe wel eens zwaar zijn, toch? Wel, dat klopt.


Als je terugkijkt na een jaar, zijn de meeste dagen gemiddeld. Dat is precies het concept van gemiddeld natuurlijk. Het is wiskundig gezien wat je het meeste hebt... Je gemiddelde. Natuurlijk hangt het af van hoe hoog jouw gemiddelde is op jouw werk. De ene persoon heeft een gemiddelde van 6/10 en de andere een 8/10. Tussen die 6 en 8 zit veel, en het heeft ook te maken met jouw eigen persoonlijke beleving van je werk.


Ik denk dat het wijlen Steve Jobs was die ooit schreef: elke ochtend sta ik voor de spiegel en vraag ik mezelf af: ben ik echt gelukkig met wat ik vandaag ga doen? Krijg ik energie van wat er op mijn agenda/planning staat vandaag? Steve Jobs had de gewoonte om dit dagelijks te doen. En natuurlijk deed hij dit niet zomaar. Hij had bij een van de meest productieve mensen van de afgelopen decennia ook een doel: "Als ik heel eerlijk ben en ik beantwoord deze vraag meer dagen met nee dan met ja, dan moet er iets veranderen." En zo wil ik jullie lezers ook eens uitdagen. Sta de komende drie werkweken voor de spiegel en stel jezelf de vraag: "Als ik aan mijn werkdag denk, word ik echt gelukkig met wat ik vandaag ga doen? Krijg ik energie van wat er op mijn agenda/planning staat vandaag?" Het is een simpele vraag, een ja- of nee-vraag. Is het antwoord ja of nee? En kijk na de 3 weken eens: is het antwoord vaker nee? Is het altijd nee? Of zijn er dagen waarop het toch een ja is? Of is het antwoord altijd ja? Hier kun je veel van leren. Als het antwoord vaker nee is, maar op sommige dagen wel ja, wat maakt het dan een ja? Wat is de reden dat je die dag wel ziet zitten en de andere dagen niet?


Los daarvan, als je heel eerlijk bent en het antwoord is gedurende deze tijdspanne vaker nee dan ja, dan is jouw gemiddelde negatief. En niemand verdient het om een negatief gemiddelde te hebben als het gaat over werken. Er zijn namelijk kansen en mogelijkheden om wél een baan te hebben waarvan je gemiddelde hoger ligt. En dan is loopbaanbegeleiding een oplossing! We kunnen samen met jou aan de slag gaan om jouw gemiddelde op te krikken! Ga naar facilecoaching.be en maak gebruik van het gratis kennismakingsgesprek om een afspraak vast te leggen klik hier voor het contactformulier ! Jouw gemiddelde zal je dankbaar zijn!

3 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page