top of page
Diploma uitreiking

Studiekeuzebegeleiding

Studiekeuzebegeleiding is bedoeld voor laatstejaarstudenten die op zoek zijn naar een gepaste verdere studie of jongeren die gestart zijn aan de hoge school/universiteit en twijfelen of de richting hen wel ligt. Het kan ook verrijkend zijn voor mensen die op latere leeftijd verder willen studeren. 

Het programma

Het maken van de juiste studiekeuze is voor veel jongeren een grote uitdaging. Als coach kunnen we hierin een belangrijke rol spelen door uw jongere te ondersteunen en te begeleiden. Het is belangrijk om samen met uw jongere te onderzoeken waar zijn of haar interesses en talenten liggen en welke studierichtingen hierbij aansluiten.. Op deze manier kunt u uw kind helpen om een weloverwogen studiekeuze te maken die past bij zijn of haar persoonlijke doelen en ambities.

 

Met dit coaching programma van ongeveer 6 uur ontdekt de laatstejaarsstudent zijn passies, interesses en talenten. Samen gaan we op zoek naar wat hem/haar echt drijft en waar hij/zij energie van krijgt. We gaan dieper in op waar de talenten liggen en hoe deze kunnen ontwikkelen. Door middel van verschillende oefeningen en gesprekken krijgen we inzicht in de eigen persoonlijkheid, waarden en doelen. Uiteindelijk zal de jongere in staat zijn om deze inzichten te vertalen naar concrete stappen en acties en een gepaste studierichting. Dit programma wordt op maat gemaakt voor jou en de jongere zijn/haar individuele behoeften.

 

Niet enkel laatstejaarsstudenten kunnen beroep doen op deze vorm van coaching. Ook studenten die twijfelen aan hun studie of personen die op latere leeftijd beslissen om verder te studeren.

Contact

Maak een afspraak of laat in contact een bericht na voor een kennismakingsgesprek!

bottom of page