top of page

Loopbaancoaching: Vind werkgeluk en ontdek jouw ideale baan!

Je neemt de zoveelste kop koffie, sleept je voeten terug naar je werkplek... In je hoofd de vraag: hoe lang is het nog tot ik weg kan? Wanneer is de volgende vakantie? Stiekem haal je je gsm boven en berekent het aantal jaar dat je nog moet werken alvorens je eindelijk met pensioen kunt...

Intussen gaat de telefoon. "Och, niet nu, niet weer..." Je zou hem liever laten overgaan en gewoon doorgaan met je dagelijkse gedachten. Maar dat kan niet. Op het moment dat je dit beseft, heeft iemand van een andere afdeling de telefoon al opgenomen... Gelukkig! Nou, gelukkig... Je baas vertelde je onlangs nog dat er klachten waren over het feit dat je nooit de telefoon opneemt wanneer mensen jou bellen. Weer een misser... Nu voel je je schuldig en een beetje in paniek... Hopelijk heeft niemand gemerkt dat ik aan mijn bureau zat... Je gedachten dwalen weer af van de taken die je eigenlijk zou moeten doen.


In de hoek van het scherm verschijnt een berichtje uit een of andere teamsgroep. Je bent benieuwd en leest het berichtje van een collega. Intussen komt er een e-mail binnen en verspringt je aandacht naar je inbox... Daar wachten weer wat e-mails op je. In de derde e-mail wordt je gevraagd iets door te sturen. Maar het document dat ze je vragen moet je nog aanmaken. Daar heb je nu geen zin in, want het is veel werk. Misschien moet je beter even opstaan en wat rondwandelen voordat je eraan begint. Je kijkt naar je koffie. Die is nog maar halfleeg.


Dus open je snel even Facebook op je smartphone. Heel eventjes... Je kijkt naar de klok op je laptop en ziet dat het inmiddels 15:45 is. Amai! Waar is de tijd gebleven? Ik ga vandaag dit document niet meer afkrijgen. Dan maar morgen! Herkenbaar? Ben jij dit op een doorsnee werkdag? Mag ik een gokje wagen met een paar stellingen?

  • Je bent niet gelukkig op je werk.

  • Je weet dat je eigenlijk meer kunt, maar om een of andere reden kun je maar niet de energie opbrengen om eraan te beginnen.

  • Je hebt al vaak voorgenomen dat je morgen beter zult doen.

Wel, als het je een troost mag zijn, je bent niet alleen! Recentelijk is gebleken dat 35% van de Vlamingen van baan wil veranderen! Je bent dus zeker niet de enige! Meer dan een derde van de mensen die je kent is ermee bezig! Maar hoe begin je eraan?


Iedereen kent wel iemand die in een slechte relatie zit met een partner die totaal niet bij hem/haar past. Na veel ruzie en drama gaan ze uit elkaar en... belanden ze in een nieuwe relatie met een vergelijkbare partner, en na een jaar of twee blijkt ook deze relatie vol ruzie en drama te zitten. Wat is de reden? Nou, de reden ligt in hoe de persoon naar een relatie kijkt: wat hij/zij wil, wat hij/zij verwacht, wat hij/zij thuis zag... Nou, bij werk is het net zo! Misschien heb je het al eens meegemaakt. Je voelde je niet goed op je werk of zelfs zo slecht dat je besloot van baan te veranderen. Twee jaar later voelt het werk in je nieuwe baan weer net als in je vorige, en dan denk je misschien: dat zal werken wel zijn zeker? En je legt je erbij neer.


Wel, er is een beter alternatief, namelijk loopbaancoaching! Bij loopbaancoaching of loopbaanbegeleiding stellen we jouw werkgeluk voorop. We gaan na wat jouw waarden zijn en helpen je zoeken naar een baan die wel bij jouw persoonlijkheid past. Natuurlijk heeft elke baan af en toe wel nadelen/moeilijke dagen. Maar als de baan waar je voor gaat toch aansluit bij wie je bent, scheelt dat al een hoop! Heb je na het lezen interesse gekregen in loopbaanbegeleiding? Surf dan naar www.facilecoaching.be en vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan!

4 weergaven0 opmerkingen

Σχόλια


bottom of page